Projekt Mindre Madspild med Tirstrup Idrætsefterskole

Projekt Mindre Madspild er et 6 måneders forløb, som har kørt i samarbejde med udvalgte ambassadørefterskoler. Den første skole til at gennemføre projektet var Brøruphus Efterskole i efteråret 2016, mens Tirstrup Idrætsefterskole fulgte trop i foråret 2017.

I perioden har vi undersøgt, i hvilken grad leg og læring har haft en madspildsreducerende effekt på Tirstrup Idrætsefterskole.

Som et vigtigt værktøj til at reducere madspild indførte vi brætspillet Food Spinner. Brætspillet blev introduceret for eleverne i 2. halvdel af projektet for at kunne evaluere på, om spillet har skabt en øget viden og bevidsthed omkring mad blandt den yngre målgruppe. Projektets resultater er baserede på:

  • Måling af madspild i kilogram
  • Spørgeskema til eleverne omkring mad (start- og sluttest)
  • Observationer af adfærd
  • Samtaler med elever, lærer og køkkenpersonale.

Se resultaterne her: Projekt Mindre Madspild – Rapport til Tirstrup Idrætsefterskole

%d bloggers like this: