Projekt Mindre Madspild med Brøruphus Efterskole

Projekt Mindre Madspild er et forløb, som vi har søsat i samarbejde med udvalgte ambassadørefterskoler.

I en periode på 6 måneder har vi undersøgt, i hvilken grad leg og læring har haft en madspildsreducerende effekt blandt den udvalgte skole: Brøruphus Efterskole, som selv ønskede at deltage i projektet og gå forrest i kampen mod madspild.

Som et vigtigt værktøj til at reducere madspild indførte vi brætspillet Food Spinner. Brætspillet blev introduceret for eleverne i 2. halvdel af projektet for at kunne evaluere på, om spillet har skabt en øget viden og bevidsthed omkring mad blandt den yngre målgruppe. Projektets resultater er baserede på:

  • Måling af madspild i kilogram
  • Spørgeskema til eleverne omkring mad (start- og sluttest)
  • Observationer af adfærd
  • Samtaler med elever, lærer og køkkenpersonale.

Se resultaterne her: Projekt Mindre Madspild – Rapport til Brøruphus Efterskole

%d bloggers like this: